Det Blev
Handgemäng

Om Det Blev Handgemäng

___

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus - och du gillade det!

Om Det blev handgemäng

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

"Med ett sprucket PA, sargade stärkare och en gammal Elvis-mik, spottar de fram träskblues som om det inte fanns någon morgondag."

Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit, men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de nordamerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.

Trots allt skojande är Det Blev Handgemäng inga skojare. Musiken tas på blodigt allvar, som sig bör. Det undgår ingen när maskineriet drar igång. Dumsnäll Svensson och Dumsnäll Jansson piskar groovet framåt, Bulls-Eye Engberg limmar perfekt och ger allt en stadig grund och Licket Johansson flyter ovanpå och ger det hela flärd. Att Jansson, Johansson och Engberg sjungit tillsammans på tusen scener märks också ganska tydligt när fraseringen i trestämmigheten sitter som en smäck. 

Det Blev Handgemäng drar ut på releaseturné för ‘Kalla högervindar’ våren 2024.

Medlemmar
Elin Engberg: Sång, kontrabas
Bror Gunnar Jansson: Sång, gitarr
Christoffer Johansson: Sång, gitarr
Emmanuel Svensson: Trummor

Recensioner

____

”De krängande, kantiga låtarna eggar publiken till världens barbrawl och när uppträdet väl är i gång drar sig inte bandet själva för att börja svinga. Autentiskt så det förslår.” – Göteborgs-Posten

”Det blev handgemäng är ett hyllat liveband och deras musik är även gjord för att upplevas i en stimmig barmiljö.” – Fria Tidningen

Kontakta oss

hello@kultivation.se
Johan Karlberg - johan@kultivation.se
Lenny Renholm Falk - lenny@kultivation.se

Vi är sociala
Nyhetsbrev