Kokomo
Kings

Om Kokomo Kings

___

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

Svensk-danska bandet The Kokomo Kings har fått ett rykte om sig att spela en kompromisslös häxbrygd kokt på diverse rootsmusik, djupt förankrad i gammal skramlig blues. De har beskrivits som ”mer rock´n´roll än rock´n´roll” och ”energinivå 11”. Kokomo Kings har spelat på klubbar och festivaler Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Spanien, Frankrike, Holland, Belgien och Storbritannien.

Om Kokomo Kings

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

"Detta är en musikalisk käftsmäll. Det är brutalt bra."

2013 släppte de debutalbumet ”Artificial Natural” och bandet fick snabbt ett rykte i blues- och rockkretsar. 2017 släpptes det andra albumet ”Too Good to Stay Away From” på det tyska skivbolaget Rhythm Bomb Records. Den tyska tidningen Blues News utsåg den till månadens album, och amerikanska The Blues Junction utsåg den till årets femte bästa album. 2018 blev de nominerade till bästa rockabillyband av Ameripolitan Awards i Memphis, och senare samma år vann de utmärkelsen ”Band of the Year” av engelska The Blues Lounge Radio Show. Tredje albumet ”Fighting Fire With Gasoline” från 2019 fick bra spridning runt om i Europa. 

1 oktober 2021 släpptes deras fjärde album "A Drive-By Love Affair"

Bandet består av Ronni Boysen, Magnus Lanshammar, Daniel Winerö och Martin Abrahamsson.

Recensioner

____

”Gruppen har en naturlig kemi och det svänger som attan om dereas enkla låtar med lika simpla arrangemang.” – Nostalgia Mag

"Allt är stilsäkert framfört, och passionen löper ofta samman med trivsam nostalgi."  – Hallands Nyheter

"Detta är en musikalisk käftsmäll. Det är brutalt bra."  – Lira

Vi är sociala
Nyhetsbrev