Baskery

Baskery

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

___

Förvänta dig "banjopunk", "newfolk", "nordicana" - en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor!

Baskery är Greta, Stella och Sunniva Bondesson. Sedan starten 2008 har de släppt fyra fullängdsalbum och framgångsrikt turnerat världen över. Oavsett var de svenska systrarna befinner sig utbrister publiken att de varken sett eller hört något liknande – att Baskery har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi.

Baskery

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

"Baskery är fortfarande landets bästa livetrio."

Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med det subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen. De har blivit handplockade som förband till Gary Clark Jr, Robbie Williams, Seth Lakeman, Lukas Nelson och Brandi Carlile och har uppträtt på festivaler som Glastonbury (UK), Shrewsbury Folk Festival (UK), Solfest (UK), Shambala(UK), Bonnaroo (USA), Newport Folk Festival (USA), SXSW (USA), Calgary Folk Festival (CAN), Winnipeg Folk Festival (CAN), Woodford Folk Festival (AUS), Piece and Love (SE), Storsjöyran (SE), Colours of Ostrawa (CZ) och Toender (DK).

I början av 2022 slog bandet sig samman med producenten Sean Lakeman (The Levellers, Billy Bragg, Imelda May) för att spela in sitt femte album. De arbetade fokuserat och inspirerat ihop i en avskild studio på den engelska landsbygden i Devon. Resultatet är ett mångsidigt ljudlandskap, där varje spår har fått en egen, unik kostym. Den röda tråden finns i det musikaliska hantverket och sångens harmonier. Det nya albumet V: End Of The Bloodline släpptes oktober -23.

2024 kommer vara ännu ett hektiskt år för Baskery med flertalet turnéer och spelningar i såväl Sverige, England, Tyskland som på andra håll i Europa.

Baskery är:
GRETA BONDESSON - banjitar, gitarrer, trummor och sång
STELLA BONDESSON - kontrabas & sång
SUNNIVA BONDESSON - elgitarr, akustisk gitarr & sång

Diskografi:
Coyote & Sirens (2018)
Little Wild Life (2013/2014) New Friends (2011)
Fall Among Thieves (2009) One Horse Down EP (2007)

Recensioner

____

”Baskery är fortfarande landets bästa livetrio.” – Arbetarbladet

"Little Wild Life" är kanonbra.” – Gefle Dagblad

Kontakta oss

hello@kultivation.se
Johan Karlberg - johan@kultivation.se
Lenny Renholm Falk - lenny@kultivation.se

Vi är sociala
Nyhetsbrev