Sallyswag

Om Sallyswag

___

Bokningskontakt: lenny@kultivation.se
+ 46 707 78 82 95

Sallyswag är kända för att bryta barriärer och korsa genrer. En musikalisk käftsmäll och ett färgsprakande liveband med tunga grooves och träffande budskap. Gruppen har rötter i dancehall, r’n’b/hiphop, pop/jazz, afrobeat och svensk folkmusik. 2024 firar Sallyswag tio år som en av de mest unika akterna i musiksverige!

Sallyswags senaste släpp Käftsmällens Mamma (2022, André Roots Records) håller dig i handen, först mjukt men nyper sedan till och kräver att du knyter den. En fot på jorden och en hand i luften! Käftsmällens mamma är motståndet som får dig att rysa av välbehag när vi tystar fula munnar. På dansgolvet, vid diskbänken, i trafikstockningen, på föreningsstämman, runt middagsbordet, på skolbussen, i skidspåret. Överallt finns vi käftsmällens mammor som vill ha kul, leka kurragömma och dansa macarena medans vi kullkastar den patriarkala ordningen. Tillsammans är vi starkare än stormen. 

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar - redo att möta världen!

Sedan dess har Sallyswag spelat ett 100-tal bejublade konserter över hela landet, på jazzscener som Nefertiti och Fasching, folkmusikfestivaler som Urkult, Linköping Folkmusikfestival och Umefolk samt festivaler som Peace & Love, Öland Roots, West Pride och Stockholm Pride Festival för att nämna några. De har prisats av Folk- och Världsmusikgalan som ”Årets Nykomling” (2014), debutskivan nominerades av Manifestgalan till ”Årets Rytm” (2016) och bandet tog också emot utmärkelsen ”Framtidens Musikpris” 2016. Ur motiveringen:

”Med musikalisk integritet och kvalitet vågar de kreativt bryta upp gamla barriärer och korsa genrer. De har ett driv som uppmuntrar till förändring, inte bara inom musik, utan samhället i stort.”

Sallyswag är:
Aurelia Dey – sång
Cecilia Moore – saxofon
Christine Tilby – fiol och kör
Daniella Eriksson Dahlström – elbas
Ebba Wigren – trummor
Lisa Moberg – fiol
Nadden Hamouchi – trumpet
Sanna Eriksson – sång
+ vikarie på elgitarr

Om Sallyswag

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

Kontakta oss

hello@kultivation.se
Johan Karlberg - johan@kultivation.se
Lenny Renholm Falk - lenny@kultivation.se

Vi är sociala
Nyhetsbrev