Från sportgospel och reggaeschottis till påskcalypso och jazzmazurka. Lär känna ett av Sveriges mest mångsidiga band inom familjegenren.

Texterna doftar Povel Ramel och musiken sätter avtryck i sväng- och njutnerven hos lyssnare i alla åldrar. Malmars Makalösa blir aldrig långrandiga med sin lekfullhet, eftertänksamhet och sina smakfulla rim och melodier. Senaste skivan ”Mitt i spenaten” nominerades till Manifestgalan 2018 i kategorin Barn.

Att gå på konsert med Malmars Makalösa är ett utmärkt familjenöje. Många är de fötter, stora som små, som dansat hem från konserten med ett knippe nya rim och melodier i huvudet och ett varmt leende på läpparna. Föreställningen ges i konsertform om ca 45 min. Mellansnacket kryddas med en rejäl dos improvisation där intryck från publiken fångas upp och inspirerar artisterna till att göra varje framförande unikt.

Konserten kan även kombineras med en mycket uppskattad låtskrivar-workshop på ca 20 minuter, då de barn som vill får vara med och hitta på en sång tillsammans med bandet. Melodi, text och rörelser improviseras fram i stunden och blir till en helt ny låt som avslutningsvis framförs ihop med barnen inför resten av publiken.

Medlemmar
Sara Martinsson Arnér: sång & blås (text & musik)
Ida Malkolmsson: sång & blås (text & musik)
Kristin Nordén: piano
Henrik Toresson: gitarr
Emanuel Svensson: trummor
Johan Bengtsson: bas

Malmars Makalösa är med i Kultur i Västs kulturkatalog, Göteborg stads Kulturterminen och medlemmar i Musikcentrum Väst (MCV).

www.malmarsmakalosa.se
Malmars Makalösa på Spotify

Lars Epstein i DN om spelningen på Jazz i Parken, Galärparken i Stockholm 2017

Malmars Makalösa på Nefertitis jazzserie för barn

Malmars Makalösa - Jazz i Parken, Galärparken i Stockholm 2017