Bellaroush band picture Aug 2015 - Rickard Olausson - 1200x800

”Fyra vokalister uppbackade av stämsång, elektroniska loopar, orglar och sub-basar visar att det går att blanda feta baktakter, soft reggae, soul, rap och pop.... Här finns uppkäftig fuck-off-attityd som tillsammans med suggestiva, dreadlocksdoftande mörka och melankoliska undertoner fäster och tar tag.” - GAFFA

Bellaroush har beskrivits som "futurereggae". Här möts influenser från punk, R'n'B, synt, pop och reggae i en experimentell rörelsefrihet. Bellaroush bildades i Göteborg 2010 och har sedan starten haft en vision om öppenhet, jämlikhet och inflytande. Lusten att spela musik och uttrycka sig konstnärligt har oskiljaktigt hängt samman med viljan att påverka, inspirera, engagera och förändra.

Bellaroush har släppt tre skivor, gjort två turnéer i Indien och fyra på europeiska kontinenten. Låten Sun Goes Down gästades av Promoe från Looptroop rockers och har nått över 450 000 streams på Spotify. Bandet utmanar konventionella genrekoncept och blandar olika musikstilar. Om fullängdsalbumet som släpptes 2015 skrev tidningen Lira: "Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta." I samband med spelningen på Öland roots 2016 kallades Bellaroush ”Sveriges mest jämställda band”.

”Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta."

LIRA

Deras ungdomsföreställning kan bokas genom utbuden Kultur i Väst och Kulturterminen (Göteborgs stad)

Länkar: Hemsida, Spotify, Youtube

 Live på Öland Roots 2016

Musikvideo "Insecticides"


Akustisk videosession på tyska festivalen Skandaløs