Kristina
Issa

Om Kristina Issa

___

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

Kristina Issa växte upp i en småstad i Sverige där hon och hennes familj var annorlunda eftersom de var en av få familjer som var invandrare. Halva livet gick ut på att passa in både i kropp och sinne. Till slut fick hon nog. Kristina flyttade till Göteborg och släppte sitt första album Afraid of Whales år 2014; ett album om rädsla och att vilja fly.

Kristinas texter handlar om utanförskap, längtan, hopp och rättvisa. Dessa teman genomsyrar den intensiva popmusiken som tagits på både Sverige och Europa-turnéer. Och gång på gång fått publiken att både dansa och gråta.

Om Kristina Issa

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

"Rösten är en urkraft, en energi som kan både fördriva demoner som smeka kärleksfullt."

Om hennes andra album som släpptes 2017 skrev Borås tidning: 
“Den fulladdade ”Ocean unknown” kommer ur gruppens musikföreställning ”Arabic spring” med historier om Syrien, landet och kriget. Och allt vad det innebär i känslor. Att skildra människor som tappat hoppet men ändå så gärna vill hålla kvar vid det ger stor spännvidd (synd bara att texterna inte finns tillgängliga). Bandets bakgrund i jazz och folkmusik märks i instrumentval och deras intensiva och drömska pop. Låten Ocean är en perfekt bladning av Kate Bush och The Gossip, två återkommande referenser. 4 av 5”

Bandet består av Kristina Issa (sång, piano och harpa), Malte Zeberg (bas), Sofia Andersson (saxofon), Emil Blommé (trummor),
Cornelia Nilsson (körer, percussion) och Fredrik Brändström (synthklav)

Recensioner

____

”På scen blir hennes musik och sång än mer accentuerad. Rösten är en urkraft, en energi som kan både fördriva demoner som smeka kärleksfullt. Hon är ett uttryck som är gränslöst, men ändå intimt. Sången är fascinerande, men så är också kompositionerna som hennes band förvaltar så väl med dynamik, intensitet och närhet.” – Kai Martin

Vi är sociala
Nyhetsbrev