Kristina
Issa

Om Kristina Issa

___

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

Att växa upp i en svensk småstad, i en av få invandrarfamiljer, gjorde att Kristina Issa tidigt började känna ett annorlundaskap. Halva livet gick ut på att försöka passa in - i både kropp och sinne. Till slut fick hon nog. Kristina flyttade till Göteborg och släppte sitt första album Afraid of Whales år 2014; ett album om rädsla och att vilja fly.

Kristinas texter handlar om utanförskap, längtan, hopp och rättvisa. Dessa teman genomsyrar den intensiva popmusiken som tagits på både Sverige- och Europaturnéer. Och gång på gång fått publiken att både dansa och gråta.

Om Kristina Issa

____

Bokningskontakt: johan@kultivation.se
0705 58 92 75

 

"Med dramatisk närvaro och egensinnig personlighet utmanar Kristina Issa vårt samhälles normer." - possibilitas.se

Om hennes andra album, som släpptes 2017, skrev Borås tidning: 
“Den fulladdade ”Ocean unknown” kommer ur gruppens musikföreställning ”Arabic spring” med historier om Syrien, landet och kriget. Och allt vad det innebär i känslor.  [...] Bandets bakgrund i jazz och folkmusik märks i instrumentval och deras intensiva och drömska pop. Låten Ocean är en perfekt bladning av Kate Bush och The Gossip, två återkommande referenser. 4 av 5”. 

Hennes senaste album "Where Do We Go?" släpptes i november 2021.

Bandet består av Kristina Issa (sång, piano och harpa), Malte Zeberg (bas), Sofia Andersson (saxofon), Emil Blommé (trummor),
Cornelia Nilsson (trummor, körer) och Fredrik Brändström (synthklav).

Recensioner

____

”På scen blir hennes musik och sång än mer accentuerad. Rösten är en urkraft, en energi som kan både fördriva demoner som smeka kärleksfullt. Hon är ett uttryck som är gränslöst, men ändå intimt. Sången är fascinerande, men så är också kompositionerna som hennes band förvaltar så väl med dynamik, intensitet och närhet.” – Kai Martin

Vi är sociala
Nyhetsbrev